Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Makkelijker prikken in UMCG dankzij nieuw apparaat

Mark van Dorresteijn
Het UMC Groningen (UMCG) gebruikt als eerste ziekenhuis in Nederland een nieuw apparaat dat bloedprikken en het aanleggen van een infuus een stuk makkelijker maakt.
Makkelijker prikken in UMCG dankzij nieuw apparaat

De zogenoemde VeinViewer maakt een afbeelding op de huid. Daarop is te zien waar de bloedvaten lopen. Artsen en verpleegkundigen kunnen zo sneller en beter bepalen hoe en waar ze de patiënt moeten prikken.

Moeilijk prikbaar

Het UMCG gebruikt het apparaat vooral bij patiënten die moeilijk te prikken zijn, zoals kinderen en mensen die vaak geprikt moeten worden. Voor hen is de VeinViewer een uitkomst. Er wordt minder vaak misgeprikt, het gaat sneller en wordt daardoor als minder pijnlijk ervaren. Studies van de fabrikant hebben aangetoond dat het gebruik van de VeinViewer het aantal malen dat verkeerd geprikt wordt en de tijd die nodig is om een ader goed aan te prikken met vijftig procent afnemen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Deel zorgpersoneel moet wachten op griepprik

Prikincident in VS: tienduizenden mensen onderzocht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.