Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marc Sprenger benoemd tot directeur ECDC

Mark van Dorresteijn
Marc Sprenger is per mei 2010 benoemd tot nieuwe directeur van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).
Marc Sprenger benoemd tot directeur ECDC

Sprenger zal zich vooral gaan richten op het verder versterken van de wetenschappelijke reputatie en de samenwerking met anderen. Hij zegt daarbij te willen letten op flexabiliteit van de organisatie.

RIVM

Hij verlaat hiervoor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waar hij werkte als directeur-generaal. Zijn post bij het RIVM zal tijdelijk worden waargenomen door Dineke Mulock Houwer.

ECDC

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is in 2005 door het Europees Parlement in het leven geroepen om infectieziekten te bestrijden, zoals griep, SARS en HIV/AIDS. Het ECDC kan op eigen initiatief handelen, wanneer besmettelijke ziekten van onbekende oorsprong uitbreken en de Gemeenschap bedreigen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.