Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Marcel Levi over opnamestops SEH’s: ‘Dit kan gewoon niet’

Marcel Levi, hoogleraar geneeskunde en voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), is tegen de voortdurende ad hoc-sluiting van SEH’s. ‘Er wordt niet nagedacht over de gevolgen voor de patiënt. Dit kan gewoon niet.’
Marcel Levi Nwo Foto Paul Tolenaar
Foto: Paul Tolenaar
Premium

Dat heeft Marcel Levi donderdag

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. beste Marcel Levi, je kunt de problemen nu eenmaal niet oplossen met de ideeën die de ellende heeft gecreëerd. Het grootste probleem is de eerste lijns zorg die ook hier weer het kind van de rekening dreigt te worden.
   De patiënt die met een monotrauma ( bijv een polsfractuur) prima in een tweede lijn’s spoedzorg zou kunnen worden geholpen moeten nu in de rij aansluiten achter de mensen die geen huisarts hebben.( alleen al in den Haag vlg CZ meer dan 60.000) en die de hoog complexe spoedeisende zorg blokkeren .( 40% zelfverwijzers) Dat kan en moet veel beter zoals collega Levi al vele malen in woord en geschrift heeft betoogd. Misschien toch maar weer eens naar de stemmen uit het veld luisteren ipv naar de 4 schadelast verzekeraars?
   De verhalen in met name de Volkskrant liegen er niet om,
   groet ,
   Jan Sluimers oud tropendokter en plastisch en reconstructief chirurg N.P

  2. Lees alle reacties
  3. Volledig mee eens met de kritische noot van Marcel Levi. Aan deze ad hoc-sluiting van SEH’s kleeft een veel groter probleem dat in de gehele (ziekenhuis)zorg te zien is. In de zorg ontbreekt een goede sectorbrede langetermijnvisie, een uitmuntende bedrijfsvoering en het belang voor de zorgklant.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.