Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marcel Visser in bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Marcel Visser is per 1 december benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Visser volgt Peter Langenbach op, die bestuurder wordt van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.
Marcel Visser in bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis

Visser: ‘Na een periode van fusie en nieuwbouw bevindt het JBZ zich nu in een fase waarin onderwerpen als de strategische positionering, samenwerking met ketenpartners en de implementatie van een nieuw epd en e-healthtoepassingen op de agenda staan. Ik vind het een grote uitdaging om daar samen met voorzitter Piet-Hein Buiting en een voor mij nieuwe organisatie de schouders onder te zetten. De overstap komt voor mij op een logisch moment, nu de juridische fusie van het St. Elisabeth en het TweeSteden ziekenhuis per 1 januari 2016 een feit is.’

Volgende fase

Peter Beckers, voorzitter van de raad van toezicht: ‘Wij zijn blij met de komst van Visser. Door zijn aantreden per 1 december blijft het bestuur niet alleen op sterkte; zijn achtergrond en ruime bestuurlijke ervaring zijn voor het JBZ van grote betekenis bij het verder uitbouwen van ingezette strategische ontwikkelingen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Visser en Buiting samen in staat zijn het JBZ naar een volgende fase te loodsen.’

Loopbaan en ervaring

Visser startte in 1985 zijn loopbaan in (technische) managementfuncties bij Volvo Car, Ziekenhuis Rijnstate en het St. Elisabeth Ziekenhuis. In 2001 maakte hij de overstap naar de bestuurlijke zijde, achtereenvolgens bij Thebe (instelling voor thuiszorg, verpleging en verzorging in Midden-Brabant) en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. In 2009 werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.