Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Maria van der Hoeven voorzitter toezicht Alzheimer Nederland

Mark van Dorresteijn
Maria van der Hoeven is per 10 februari de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Alzheimer Nederland. De oud-minister van het CDA volgt daarmee Ad Adriaansen op, die in oktober 2010 afscheid nam.
Maria van der Hoeven voorzitter toezicht Alzheimer Nederland

Maria van der Hoeven ondervindt aan den lijve wat de impact van dementie is, omdat haar echtgenoot aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Van der Hoeven wil zich naar eigen zeggen inzetten voor meer aandacht voor de ziekte en investering in wetenschappelijk onderzoek.

Grote impact

Van der Hoeven: “Als oud-minister word ik vaak benaderd door goede doelen. Ik heb gekozen voor datgene waarvan ik denk dat het ’t hardst nodig is. Er is nog veel onbekendheid over dementie en de ziekte van Alzheimer.”

Toekomst

Het aantal dementiepatiënten verdubbelt naar een half miljoen in 2050. “Met laagdrempelige activiteiten als het Alzheimer Café en de Alzheimertelefoon is Alzheimer Nederland er voor de patiënt en voor de mantelzorger”, stelt Van der Hoeven. “Daarnaast is investeren in wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk, omdat dit de enige manier is om dementie te bestrijden. Er is veel meer geld nodig voor het doen van onderzoek naar oorzaken, diagnostiek en behandeling van dementie.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Deuren vermomd als boekenkasten in dementiezorg

Gps-chip voor mensen met dementie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. beste mevr. Van der Hoeve, Mij stoort het enorm dat u en de Alsheimer stichting alleen maar over Alsheimer spreken. Mijn man heeft semantische dementie. verder is er nog de ziekte van Pick en temporale dementie, dit zijn aandoeningen van de voorste hersenkwabben.hebben ook een ander verloop dan alsheimer.Ik heb mijn man bijna 10 jaar zelf verzorgd,maar sinds vorig jaar juli is hij opgenomen in een verzorgingshuis. Dit is inderdaad niet ideaal maar het kon niet anders.Ik ben 6 dagen in de week zo ongeveer 3a4 uur bij hem. Hopelijk kunt u en de stichting ook aan deze vorm van dementie meer aandacht geven . met vriendelijke groeten van Corry Ansing

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een ongelooflijke indruk heeft ze gemaakt tijdens Pauw en Witteman donderdagavond. De aanwezigen waaronder Mart Smeets was ook in de indruk. Het is knap als je naast topbanen met zoveel energie en warmte met je zieke partner omgaat omgaat. Natuurlijk de beste keuze!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.