Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Mark Kramer: ‘Beter rigoureus ingrijpen dan voort kwakkelen’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
‘Is het wensdenken?’, vraagt Amsterdam UMC-bestuurder Mark Kramer zich af over het Nederlandse gedraal met strengere coronamaatregelen. De urgentie lijkt niet door te dringen tot de samenleving zoals in het voorjaar. ‘Wij zijn het coronavirus. Het virus verspreidt zich via mensen. In de eerste golf nam de mobiliteit van mensen drastisch af. Dat is nu niet zo.’
Kramer Mark
Mark Kramer: 'Alle schakels in de keten zijn onmisbaar.’

‘Waar buurlanden Duitsland en Frankrijk strenge

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Beste Mark,
   Ik begrijp wat je zegt, maar ik weet nog niet of ik het met je eens ben. Ik zie met eigen ogen wat covid-19 betekent voor zorginstellingen en ik heb groot respect voor dat wat alle mensen in de zorg doen. Van de andere kant zijn er ook andere sectoren die het zwaar hebben onder het virus en de gevolgen ervan. Afwegingen tussen verschillende waarden en belangen is een politieke zaak en misschien moeten we het dan ook maar overlaten aan politici en mensen die verschillende perspectieven bij elkaar brengen.
   Sowieso beseffen we in deze tijd dat het zorgdomein onderdeel is van een groter geheel en is het misschien goed als wij als sector ook wat meer solidariteit tonen met andere sectoren.
   Laat onverlet dat het virus en de gevolgen ervan veel leed veroorzaakt, en nogmaals groot respect voor wat mensen in de zorg op dit moment doen.
   Jan Kremer

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.