Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Mark Kramer: ‘SEH VUmc blijft nog jaren open’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Amsterdam UMC wil de acute zorg gaan concentreren op locatie AMC. Mark Kramer, lid raad van bestuur, en chirurg Jaap Bonjer, voorzitter commissie acute zorg, leggen uit waarom concentratie de acute zorg in Amsterdam beter en efficiënter maakt.
Chirurg Jaap Bonjer (l) En Bestuurder Mark Kramer (r).
Chirurg Jaap Bonjer (l) en bestuurder Mark Kramer (foto: Martijn Gijsbertsen).
Premium

Waarom is de concentratie van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Jaap Bonjer is een dokter met visie en zeker in staat om deze hercules klus te klaren. Ik hoop dat dat hem lukt. We zitten in den Haag met een veel nijpender probleem. Er zijn 4 level 1 ziekenhuizen ( LUMC HAGA MCH en REINIER de GRAAF) in een straal van 15 km
   maar na 23.00 uur is er voor heel noord den Haag een huisartsen post open.
   Wie het ongeluk heeft een klein monotrauma op te lopen zit uren op een eerste hulp te wachten ,want niet acuut. Wat is er toch gebeurd met de kleine level 2 ziekenhuis SEH’s die van 8.00 uur tot 23.00 uur hun zeer gewaardeerde zorg leverden tegen een concurrerende prijs . Het nieuwe zorgdenken heet Netwerkziekenhuizen kleine goed geoutilleerde ziekenhuizen voor planbare zorg al of niet gelieerd aan een aantal ZBC’s met ouderenzorg en revalidatie faciliteit , medium care en een grote 24/7 huisarten post .
   Tussen de patiënten, niet aanbod maar vraaggestuurde zorg. Dat voorkomt behandeling in peperdure zorgkastelen en voorkomt onnodige opnames.
   Misschien toch ook iets om over na te denken.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.