Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Marktaandeel reguliere ggz krimpt

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Het marktaandeel van reguliere ggz-aanbieders is sinds 2009 met tien procent afgenomen. Nieuwe ggz-aanbieders zagen hun omzet juist stijgen. Dat staat in het sectorrapport Ggz 2012 van GGZ Nederland.
Marktaandeel reguliere ggz krimpt
Foto: ANP Roos Koole

In 2009 hadden de reguliere ggz-aanbieders

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. De eigen bijdrage in 2012 bedroeg geen 10 euro per sessie, maar 200 euro bovenop het eigen risico. Nóg andere koek dus.
   Verder is een aanpassingsstoornis wat anders dan rouw en ook wat anders dan psychische problemen na een scheiding. Een aanpassingsstoornis is een stoornis. Dus een meer dan normale reactie die invaliderend is op meerdere levensgebieden (psychisch lijden, problemen in werk/ sociale context/ etc). Deze is onterecht uit het verzekerde pakket gehaald want net zo goed stoornis als een fobie (ook uit het pakket gehaald) of een depressie, anorexia of een persoonlijkheidsstoornis. Een deel van de patienten met een aanpassingsstoornis pleegt suicide, en niemand die kan vertellen waarom het uit het pakket is gehaald…

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.