Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marleen Barth toezichthouder bij GGZ NHN

Voormalig voorzitter van GGZ Nederland, Marleen Barth, is op 14 februari benoemd tot lid van de raad van toezicht GGZ Noord-Holland-Noord.
barthmarleen400.jpg

‘Met de kennis die zij meebrengt vanuit diverse sectoren in de gezondheidszorg én de politiek, zijn wij verheugd dat Marleen Barth bereid is om toe te treden tot onze raad van toezicht’, vertelt Jos Brinkmann, lid raad van bestuur GGZ NHN. ‘De voormalig journaliste van dagblad Trouw vertegenwoordigde vier jaar de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer. Op dit moment is zij al zes jaar lid van de Eerste Kamer, als fractievoorzitter van de PvdA. Een gedreven vrouw met veel kennis over de zorgsector en in tal van bestuurlijke functies haar sporen heeft verdiend.’

Voorloper
Marleen Barth: ‘Het is echt een eer dat ik, op voordracht van de cliënten- en familiemedezeggenschapsraad, mag plaatsnemen in de raad van toezicht. Een bijzondere positie, juist ook bij deze organisatie. GGZ Noord-Holland-Noord is in mijn ogen de meest innovatieve ggz-instelling van Nederland. Een voorloper als het gaat om doeltreffende behandeling van mensen met psychiatrische stoornissen en het optimaal ondersteunen van hun herstelproces. Daarnaast ben ik geboren en getogen in de regio en voelt mijn benoeming bij GGZ Noord-Holland-Noord ook een beetje als thuiskomen.’

GGZ NHN
Naast de formele kant van toezichthouden en het werkgeverschap voor de raad van bestuur fungeert Barth als klankbord voor de organisatie. Ook zal zij nauwe contacten onderhouden met de Cliënten- en Familie Medezeggenschapsraad van GGZ NHN, een raad volgens een nieuw model voor medezeggenschap, waar het belang van de cliënt en familie een gedeeld belang is en zij gezamenlijk optrekken.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.