Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marlies Ott naar jury Zorgmanager van het Jaar

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Marlies Ott, programmadirecteur van de Top Class bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur treedt toe tot de jury van de Zorgmanager van het Jaar. Zij is de opvolger van Wilma van der Scheer die aftreedt wegens het verstrijken van de zittingstermijn.
Marlies Ott.jpg

Ott heeft haar sporen verdiend bij het opzetten van leergangen voor aankomende bestuurders. Daarnaast is zij wetenschapper, adviseur en toezichthouder bij diverse zorgorganisaties. Zij is voorzitter van de raad van toezicht van Zorgbalans.

Bertine Lahuis
De prijs voor de Zorgmanager van het Jaar is een begrip in de sector. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van Karakter, omdat ze in staat is gebleken haar organisatie te moderniseren en de positie in de regio te versterken. Karakter biedt kinder- en jeugdpsychiatrie aan door het gehele land.

Zorgmanager van het Jaar 2017
Kandidaten voor de prijs van 2017 kunnen de komende maanden worden voorgedragen door medewerkers van de zorgorganisatie of de kandidaten melden zich zelf aan. De inschrijvingsprocedure staat open tot 31 december. Uiterlijk op die datum moeten de stukken binnen zijn die bij de inschrijving horen. De selectiecommissie en de jury letten op de persoonlijke inbreng bij het bereiken van duurzame resultaten. De (eindverantwoordelijke) manager moet zich herhaaldelijk hebben bewezen. Verder is belangrijk dat de kandidaat zich opwerpt als ambassadeur van het bestuurdersvak in de zorg en dat hij of zij vernieuwende en verbindende ideeën heeft over de inrichting van de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.