Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Marlies Veldhuijzen van Zanten luistert naar cliënten

Ongeveer honderd cliënten hebben maandag hun persoonlijke verhaal aan staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) verteld. In een hotel in Nijkerk uitten zij hun zorgen en gaven hun adviezen.
Marlies Veldhuijzen van Zanten luistert naar cliënten

In het goed voor rolstoelers toegankelijke hotel Het Ampt van Nijkerk waren vanaf ’s morgens vroeg ongeveer honderd gesprekken. De dag stond in het teken van de persoonlijke verhalen van cliënten. De bedoeling van de dag is dat de staatssecretaris de verhalen van de cliënten meeneemt in haar beleid. “Dit kun je niet achter een bureau verzinnen. Dit is echt cliëntperspectief”, aldus de bewindsvrouw. “Ik kom uit de zorg en weet hoe belangrijk het is om te zoeken naar oplossingen. Ik heb deze verhalen nodig om de goede regelingen te kunnen ontwerpen in een moeilijke tijd.”

Besluitvorming

Wie wegens tijdgebrek niet met de staatssecretaris zelf om de tafel kon, ging in gesprek met een van de twintig aanwezige ambtenaren van het ministerie van VWS. Alle verhalen zijn opgetekend en worden meegenomen in verdere besluitvorming. “Zoals cliënten het onder woorden brengen, is het het allerduidelijkst”, aldus de staatssecretaris.

Advies voor de Wmo

Cliëntenorganisaties Per Saldo en Platform VG waren de hele dag aanwezig om cliënten op te vangen en mede vorm te geven aan deze dag. Aan het einde van de dag overhandigden de landelijke cliëntorganisaties het programmaplan ‘Aandacht voor iedereen’ aan de staatssecretaris. De staatssecretaris was enthousiast over dit plan: “Met dit plan wordt concreet en cliëntgericht vormgegeven aan praktische adviezen voor de Wmo. Mensen van goede wil kunnen samen gestalte geven aan de broodnodige hervormingen in de zorg. Dit programma is een stap in de goede richting.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Valerie Kuypers)

Lees meer:

Staatssecretaris tevreden over wijkzuster

Staatssecretaris excuseert zich voor handgebaar

Motie van afkeuring voor Veldhuijzen haalt het niet

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Nou, ik geloof er niets van dat Marlies opeens gaat luisteren naar cliënten. Ze heeft ook heel veel verhalen van PGB houders gehoord en daar walst ze gewoon overheen, sterker nog ze misbruik de verhalen om haar eigen beleid goed te praten. Tot nu toe heeft ze mij absoluut niet kunnen overtuigen van haar goede wil. Voor iemand die er 15 jaar over heeft gedaan om verpleeghuisarts te worden neemt ze wel erg veel hooi op de vork. Van haar beleid, en van dit kabinet kan ik onmogelijk vrolijk worden….

  3. Twijfel in heveige mate aan het luisteren en al zeker aan de wijze van reageren op simpele vragen die men stelt. Heb bewijs in mijn bezit dat vraagstelling mijnerzijds inzake regres van eigen bijdragen en eigen risico’s niet door het Ministerie op een doelmatige wijze kunnen worden beantwoordt.Simpele vraag was dat de totale Nederlandse bevolking in de veronderstelling dreigt te verkeren dat je het eigen risico en eigen bijdragen altijd kwijt bent en dat is niet zo. Bij regres op een schuldige derde of bij een schade of ongeval op grond van artikel 185 W.v.W ( oude artikel 31 W.v. W)is met omgekeerde bewijslast de totale schade te verhalen dus ook eigen risico of eigen bijdragen.Zorgverzekeraars doen dan ook op grond van hun subrogatierecht.
    Ministerie geeft geen enkele reactie dus ben ik maar naar een partij gestapt die wel altijd wenst te reageren ( S G P ) en die is nu aan het uitzoeken.Wat hebben we dan aan een “luisterende” Marlies die op instigatie van Maxime Verhagen op haar zetel zit omdat haar beroep op haar terrein overbodig werd.
    Heb een hekel aan mensen die trachten voor dertig zilverlingen andermans rechten te verkwanselen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.