Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Marlies Veldhuijzen van Zanten staatssecretaris

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (57) praat morgenochtend met Mark Rutte. Zij is beoogd staatssecretaris van VWS.
Marlies Veldhuijzen van Zanten staatssecretaris

Veldhuijzen van Zanten is specialist ouderengeneeskunde en arts bij thuiszorgorganisatie Amstelring.

Politieke nieuwkomer

Marlies Veldhuijzen van Zanten heeft dertig jaar ervaring als arts in de ouderenzorg. Ze werkte als verpleeghuisarts en manager bij verscheidene zorginstellingen. Van 1984 tot 1989 was ze voorzitter van de beroepsvereniging van verpleeghuisartsen NVVA. Van 1993 tot 2005 werkte ze bij de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit. Sinds 2005 is Veldhuijzen van Zanten verbonden aan de thuiszorgorganisatie Amstelring. (ANP)

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.

7 REACTIES

 1. Wat gaat er nu gebeuren met mensen met een verstandelijke beperking waar de IQ grens naar 70 gaat??? Dus hun verstandelijke beperking is genezen! Wonderlijk!!!
  Dat gun ik ze wel, maar uit ervaring weet dat dit niet goed zal gaan. Ik werk zelf als ambulante begeleider met deze doelgroep. Wanneer er geen deskundige begeleiding kan en mag worden gegeven, zullen er meer schulden worden gemaakt,is er vereenzaming, problemen in de buurt,alcohol en/of drugs gebruik zal toenemen en noem zo maar op. Wie gaat dan voor die kosten opdraaien?
  Clienten worden juist door begeleiding zelfstandiger en krijgen meer zelfvertrouwen. Net even het duwtje in de rug. Moeten ze naar een loket voor hulp, gaan ze aan een vreemde niet alles vertellen wat hun dwars zit. De stap er naar toe is voor velen al te lastig!
  En wat als er nog kinderen binnen een gezin zijn, als begeleiding heb je nog een signalerende functie. Dus op deze manier kunnen veel mensen nog zelfstandig wonen, reken maar eens de kosten wanneer het grootste gedeelte binnen een woonvorm moet gaan wonen!
  Ik hoop werkelijk dat deze maatregel niet door gaat.
  Zijn ze al niet genoeg ‘aangepakt’?? Dan bedoel ik de herindicatie van vorig jaar en de eigen bijdrage die nu ook ingevoerd is.
  Er zijn veel clienten die zeer tevreden zijn over de begeleiding die ze krijgen. Als ze stevig genoeg in hun schoenen staan geven ze zelf wel aan als begeleiding niet meer nodig is en wordt het afgerond. Over een aantal jaren zijn we weer terug bij af en moet men met ‘man en macht’ de schade weer in halen.
  Is dat bezuinigen? ‘k Dacht het niet!

 2. Lees alle reacties
 3. ik hoop dat u eindelijk eens de jeugdzorg aan banden gaat leggen zodat deze mensen hun macht kwijd raken om zomaar gezonde kinderen bij hun ouders weg te halen om ze vervolgens te mishandelen zoals in mijn geval ik kan het trouwens bewijzen hoor ik zeg niet zomaar iets

 4. Ik denk dat wij erg blij mogen zijn met Marlies als staatssecretaris van VWS. Zoals al eerder gezegd een vrouw die weet wat er in de zorg gebeurt. Tot de zaterdag voor haar benoeming stond zij nog aan het bed als specialist ouderen geneeskunde. Ik heb met haar samen gewerkt tot die zaterdag en wij en ook onze clienten zullen haar heel erg missen. Toch vertrouwen wij erop dat dit haar roeping is. En dat zij ervoor kan en zal zorgen dat onze ouderen een betere oude dag hebben en dat ook de verzorgenden door haar gesteund zullen worden in hetgeen zij hierin wil bereiken.

 5. Wees gerust! Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hylnner heeft kijk op al deze takken van sport: ouderengeneeskunde en gehandicaptenzorg en psychiatrie en sport. Zij weet hoe het is om met de handen aan het bed te staan, en hoe mensen bij elkaar te brengen. En beleidsmatig is zij ook uitstekend. Ik zou geen betere keus weten, en ik ben enorm blij dat zij deze megaklus op haar neemt.

 6. VWS is meer dan ouderenzorg. Wat is de kennis betreffende de gehandicaptenzorg en de psychiatrie?? Er lijkt een beeld te ontstaan dat zorg alleen gericht is op ouderen!!!En VWS is ook sport. Dat gaat nog leuk worden met alle beslissingen die nog moeten vallen, waar Klink mee is begonnen en strandde…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.