Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martijn Wiesenekker in bestuur Diakonessenhuis

Mark van Dorresteijn
Martijn Wiesenekker is per 1 april 2016 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Diakonessenhuis. Met zijn benoeming is de raad van bestuur van het Diakonessenhuis weer compleet. John Taks werd eerder dit jaar benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.
wiesenekker.jpg
Foto: LinkedIN

Wiesenekker heeft een ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft hij eerst een aantal jaren gewerkt bij KPMG Business Advisory Services, waarna hij is overgestapt naar het AMC. Daar was hij ruim zes jaar directeur van de Divisie Inwendige Specialismen. In die periode was hij ook drie jaar directeur van het AMC Hartcentrum. Sinds twee jaar is hij programmadirecteur Alliantie AMC – VUmc. Wiesenekker: ‘Ik heb erg veel zin om samen met Taks en alle medewerkers aan een stabiele organisatie en de toekomst van het Diakonessenhuis te werken. Een ziekenhuis met uitdagingen, maar vooral veel potentie. Aan de ontwikkeling daarvan wil ik als nieuwe bestuurder graag mijn steentje bijdragen.’

Toezicht

Marten Oosting, voorzitter van de raad van toezicht: “Wij zijn zeer verheugd dat wij Wiesenekker bereid hebben gevonden om toe te treden tot onze raad van bestuur. Taks en Wiesenekker vormen naar ons idee een sterk koppel. Alle geledingen in het ziekenhuis hebben ons voornemen om hen te benoemen, zeer positief ontvangen. Wij hebben dan ook hoge verwachtingen  van de wijze waarop dit duo leiding gaat geven aan het Diakonessenhuis.”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.