Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Martin van Rijn: mogelijk geen knip verzorging en verpleging

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS overweegt om de voorgenomen knip tussen verzorging en verpleging op een andere plek te zetten. Dat zei hij afgelopen zaterdag 15 december in het tv-programma Nieuwsuur.
Martin van Rijn: mogelijk geen knip verzorging en verpleging
Foto: Ministerie van VWS

 

Het kabinet wil de verzorging en verpleging uit elkaar halen. Gemeenten moeten verantwoordelijk worden voor verzorging, verpleging blijft onder de Zorgverzekeringswet vallen.

Jos de Blok: afstemmingsproblemen

De scheiding tussen verpleging en verzorging is voor verpleegkundigen moeilijk te begrijpen, stelde directeur Jos de Blok van Buurtzorg Nederland, aanwezig in het publiek, op een vraag van Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke. De Blok voorziet veel problemen in de uitvoering. Hij verwacht veel afstemmingsproblemen tussen patiënten, zorgaanbieders en gemeenten.

Van Rijn staat open voor voorstellen

‘Wij moeten met driehonderd gemeenten afspraken gaan maken’, zei De Blok. ‘Het is veel beter om het verschil tussen persoonlijke

2
90

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.