Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martin van Rijn voorzitter toezicht UMC Utrecht

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het UMC Utrecht is Martin van Rijn. Hij volgt op 1 juli Louise Gunning-Schepers op in deze functie.
Martin van Rijn voorzitter toezicht UMC Utrecht

De 56-jarige Van Rijn is CEO bij coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Hij is als voorzitter van de raad van toezicht benoemd door het Ministerie van OC&W.

Ministerie van VWS

Van 2003 tot 2008 was Van Rijn directeur-generaal Gezondheidszorg bij het ministerie van VWS. Hij was verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet. Eerder werkte hij onder meer bij de ministeries van VROM en BZK. Bij dit laatste ministerie deed Van Rijn onderzoek naar de knelpunten in de arbeidsmarkt voor de collectieve sector. Sinds 2009 is Van Rijn voorzitter van de Raad van Commissarissen van het samenwerkingsverband Espria/Woonzorg Nederland. In 2011 werd Van Rijn voorzitter van het duurzame ondernemersplatform De Groene Zaak, een platform van duurzame koplopers in Nederland.

Universiteit van Amsterdam

Louise Gunning-Schepers was vanaf 1 september 2011 voorzitter van de raad van toezicht. Haar benoeming als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam, maakt dat zij haar voorzitterschap van de Raad van Toezicht neerlegt.

(Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: © PGGM

Lees meer:

Philips, UMC Utrecht en universiteiten bundelen krachten

Martin van Rijn pleit voor gezamenlijke invoeringsstrategie domotica

Van Rijn nieuwe voorzitter raad van toezicht Espria

PGGM verkent investeringen in arbeidsmarkt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.