Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Massale EHBO-les met Virtual-realitybril op

Deelnemers aan EHBO-cursussen kunnen voortaan oefenen met een virtual-realitybril op zodat ze beter worden voorbereid op noodsituaties waarin ze kunnen belanden. Door de speciale bril zijn ze bijvoorbeeld 'ooggetuige' van een ongeval, de nasleep van extreem weer of een aanslag.
virtualreality400.jpg

Met deze levensechte filmpjes wil de hulporganisatie ervoor zorgen dat de cursisten zich goed kunnen inleven in dit soort situaties en daar ook naar handelen. De bril wordt voor het eerst gebruikt tijdens de wereldrecordpoging voor de grootste EHBO-les, zaterdag 9 september op de Dam in Amsterdam. Deelnemers aan de wereldrecordpoging krijgen de speciale bril op. Het Rode Kruis zoekt 2500 mensen om het huidige record voor de grootste EHBO-les willen verbreken. Dat record staat nu op 1795 deelnemers. (ANP)

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.