Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maurice van den Bosch in toezicht Vilans

Maurice van den Bosch start per 14 december 2016 als nieuw lid van onze raad van toezicht. Hij richt zich op het aandachtsgebied wetenschappelijk onderzoek en informatietechnologie. Hij volgt daarmee Frits van Merode op.
maurice400.jpeg

Van den Bosch: ‘De inzet van IT, wearables, en smart devices in de zorg voor ouderen en chronische zieken zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Vilans speelt hierop in, en ziet dit als een strategisch speerpunt voor de komende jaren. Ik kijk er naar uit om vanuit een toezichthoudende rol mijn kennis en ervaring voor de organisatie beschikbaar te stellen en deze positie strategisch uit te breiden.’

CV
Prof. dr. Maurice van den Bosch (1974) is hoogleraar Interventie Radiologie in het UMC Utrecht. Zijn voornaamste interesse is beeldgestuurde behandeling van kanker (oncologische interventies). Naast hoogleraar is Van den Bosch ook afdelingshoofd radiologie en medisch manager divisie Beeld (afdelingen radiologie, nucleaire geneeskunde, en de radiotherapie wetenschap) in het UMC Utrecht. Hij is daar verantwoordelijk voor 400 medewerkers, inclusief 140 PhD-studenten.

Na zijn specialisatie tot radioloog werkte Van den Bosch in de VS (Stanford University). In Utrecht heeft hij verder vormgegeven aan de groei van de afdelingen en de divisie, onder andere door het bouwen van een Center for Image-Sciences. In dat centrum is al het innovatieve onderzoek op het gebied van beeldtechnologie geclusterd voor het UMC Utrecht.

Elmer Mulder
De raad van toezicht houdt toezicht op de realisatie van onze doelen. De leden bewaken met kunde ons maatschappelijk belang. Met de komst van Maurice van den Bosch telt de raad van toezicht per 14 december 2016 7 leden. Elmer Mulder, voorzitter raad van toezicht: ‘Maurice van den Bosch zal door zijn persoonlijkheid en competenties een welkome bijdrage gaan leveren aan ontwikkeling van en toezicht op Vilans.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.