Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maurice van den Bosch naar bestuur OLVG

Redacteur Zorgvisie
Hoogleraar en interventieradioloog Maurice van den Bosch is aangesteld als bestuurder bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Hij begint op 1 april aan zijn nieuwe functie.
Maurice van den Bosch.jpg

Van den Bosch is hoogleraar Radiologie en werkt op dit moment nog als interventieradioloog, afdelingshoofd en medisch manager van de divisie Beeld in het UMC Utrecht. In die functie bouwde hij onder meer het Center for Image-Science op, waar al het innovatieve onderzoek op het gebied van beeldtechnologie geclusterd is. Bij OLVG zal hij samen met voorzitter Hans van der Schoot, Françoise Dings en Jeroen van Roon deel uitmaken van het bestuur.

Innovatief bij OLVG
OLVG roemt Van den Bosch om zijn ‘internationale oriëntatie in innovatieve ontwikkelingen in de zorg en zijn ervaring om deze adequaat te vertalen naar de klinische praktijk’, laat bestuursvoorzitter Van der Schoot weten. Van den Bosch is in december ook aangetreden als toezichthouder bij Vilans. Daar richt hij zich op wetenschappelijk onderzoek en informatietechnologie.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.