Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maurice Verdaasdonk directeur Laboratoriumdiagnostiek Siemens

Mark van Dorresteijn
Maurice Verdaasdonk start per 15 juni als directeur Laboratoriumdiagnostiek bij Siemens Healthcare. Hij is verantwoordelijk voor het realiseren van de visie van Siemens Healthcare op het gebied van laboratoriumdiagnostiek binnen de Nederlandse gezondheidszorg.
Maurice Verdaasdonk directeur Laboratoriumdiagnostiek Siemens

‘Het is een bijzonder dynamische wereld waar grote uitdagingen liggen voor de toekomst’, vertelt Verdaasdonk. ‘Laboratoria staan erg onder druk, terwijl ze voor diagnostiek onontbeerlijk zijn. Om te kunnen groeien is onder andere het aangaan van strategische partnerships noodzakelijk. Daarnaast krijg ik bij Siemens de kans om in-vivo- en in-vitrodiagnostiek meer te laten bijdragen aan betere en efficiëntere gezondheidszorg en de verdere ontwikkeling van personalized healthcare in Nederland.’

Ervaring

Verdaasdonk beschikt over ruime ervaring in de gezondheidszorg en bekleedde diverse strategische managementfuncties op het gebied van medische diagnostiek, laboratoriumautomatisering, biotechnologie en farmacie. Zo was hij werkzaam als directeur bij Abbott Nederland en als National Sales Manager Diabetes Care bij Eli Lilly. Van 2011 tot april 2015 was hij ook bestuursvoorzitter van Diagned, de overkoepelende organisatie van fabrikanten en importeurs van diagnostische apparatuur en testen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.