Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Alkmaar en Gemini verder als Noordwest Ziekenhuisgroep

Mark van Dorresteijn
Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis gaan samen verder onder de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep. Deze nieuwe naam wordt op 10 december in gebruik genomen. Tot die tijd houden de ziekenhuizen hun eigen naam.
MC Alkmaar en Gemini verder als Noordwest Ziekenhuisgroep
Foto: RGBstock

De ziekenhuizen werken sinds 2008 nauw samen. Sinds 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen juridisch gefuseerd. Dit resulteerde in één stichting, de MCA Gemini Groep. De komst van de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep is de volgende belangrijke stap in de samenwerking.

Toonaangevende ziekenhuisgroep

Voorzitter raad van bestuur Harry Luik: ´Er is gekozen voor een naam die past bij het feit dat we twee ziekenhuizen zijn die op meerdere locaties zorg leveren. Met de naam Noordwest Ziekenhuisgroep verbinden we ons duidelijk aan deze regio. Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen bij ons terecht voor uitstekende basiszorg en complexe specialistische zorg. Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard en een mensgerichte benadering. Samen maken we ons hard voor beter worden én beter leven. Dit doen we dichtbij als het kan en verder weg wanneer dat moet. Daarom zijn we te vinden in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.