Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Slotervaart: ‘Geen sprake van patiënten in levensgevaar’

Redacteur Zorgvisie
Door het faillissement van het Slotervaart Ziekenhuis zijn geen patiënten in levensgevaar geweest. De in de media genoemde calamiteiten waren niet bekend gemaakt bij de curatoren en de calamiteitencommissie van het ziekenhuis volgens de gebruikelijke procedure. Ook bij IGJ zijn deze calamiteiten niet gemeld.
slotervaart
VWS laat de regie aan zorgverzekeraar Zilveren Kruis in aanloop naar het faillissement.

Diverse media meldden vanochtend dat het faillissement van MC Slotervaart zeker één patiënt in levensgevaar heeft gebracht.

‘Geen sprake geweest van een calamiteit’

Nadat deze berichten de curatoren hadden bereikt, is door de curatoren en de leiding van het ziekenhuis onderzoek gedaan naar de achtergrond van de berichtgeving. Hieruit is gebleken dat er geen sprake is geweest van een calamiteit. Deze conclusie is getrokken na onderzoek naar de feitelijke gang van zaken door de calamiteitencommissie, de betrokken arts, de voorzitter van het medisch strafbestuur en de curatoren. In debat met de Tweede Kamer over de failliete ziekenhuizen liet tevens minister Bruins weten dat er geen sprake is geweest van levensbedreigende situaties.

Curatoren betreuren de situatie

‘Hoewel er geen sprake is geweest van calamiteiten zoals in de media geschetst, betreuren de curatoren dat deze patiënten niet de zorg hebben gekregen die zij op dat moment hadden moeten krijgen’, aldus MC Slotervaart. ‘Curatoren en de leiding van het ziekenhuis overleggen momenteel op welke wijze dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.