Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Slotervaart heeft zorg weer op orde

Redacteur Zorgvisie
Het MC Slotervaart heeft de zorg weer op orde. De IGZ heeft de aanwijzingen die aan het ziekenhuis waren opgelegd, beëindigd omdat alle tekortkomingen zijn opgelost.
Thumbsup-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Dat heeft de IGZ bekendgemaakt. De inspectie legde in juli 2016 een eerste aanwijzing op aan het ziekenhuis, omdat er op dat moment niet werd voldaan aan de voorwaarden van het convenant veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis. Daarom moest het MC Slotervaart het onderhoud van alle medische apparatuur in orde maken volgens de eisen van het convenant en ervoor zorgen dat medewerkers die de apparaten gebruiken deskundig genoeg zijn.

In november voegde de IGZ er nog een tweede aanwijzing aan toe. De inspectie stelde vast dat het operatief proces in het MC Slotervaart tekortkomingen kende die ernstige gevolgen konden hebben voor de patiëntveiligheid. De patiëntoverdracht verliep niet goed en medewerkers konden niet registreren of de artsen rondom operaties stil stonden om de te checken of alles volgens de regels verliep.

Inmiddels voldoet het ziekenhuis aan alle voorwaarden van de aanwijzingen, meldt de IGZ. Wel blijft de inspectie de voortgang nauwlettend volgen.

Dossier patientveiligheid Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.