Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Medewerkers ViVa! Zorggroep kondigen staking aan

Mark van Dorresteijn
De personeelsleden van thuiszorgorganisatie ViVa! Zorggroep gaan op 11 mei staken. Zij protesteren hiermee tegen het aangekondigde ontslag van alle 650 medewerkers. Dat meldt RTV Noord-Holland.
Medewerkers ViVa! Zorggroep kondigen staking aan

ViVa! Zorggroep meldde eind maart officieel bij het UWV dat het bedrijf collectief ontslag gaat aanvragen voor de 650 thuishulpen. In eerste instantie wilde de zorggroep het bruto uurloon van de medewerkers verlagen van 13 naar 10 euro. Nadat de medewerkers dit massaal afkeurden, besloot de organisatie over te gaan tot collectief ontslag. Daartegen gaan de medewerkers nu in staking.

Rechtsgang

Vorige week kondigde vakbond Abvakabo FNV aan dat zij het bestuur van ViVa! Zorggroep voor de rechter slepen. Inzet wordt het volgens de cao betalen van de medewerkers huishoudelijke zorg. Binnen enkele weken zal het kort geding dienen, zegt bondsbestuurder Hans van den Wijngaard in het Noordhollands Dagblad. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

OR weigert discussie met actiegroep ViVa!

Gemeenten verlengen contract ViVa! Thuiszorg

ViVa! Zorggroep meldt collectief ontslag bij UWV

Collectief ontslag thuishulpen ViVa! blijft uit

ViVa! wil loon van 650 medewerkers verlagen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Heel veel succes met jullie acties!!!!! Eindelijk eens medewerkers die niet zo maar alles over hun kant laten gaan maar zich verzetten tegen deze maatregelen. Hoop dat er meer collega’s in het land die hetzelfde overkomen een voorbeeld aan jullie zullen nemen. Hoop van ganser harte dat jullie wat bereiken!!!!!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.