Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medisch Spectrum Twente voert EPD in

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente gaat een elektronisch patiëntendossier (EPD) invoeren. Dat meldt regionaal dagblad Tubantia vandaag. Het systeem moet begin 2016 operationeel zijn.
Medisch Spectrum Twente voert EPD in

De bedoeling van het nieuwe EPD is dat patiënten ook zelf hun medisch dossier kunnen inzien. De komende tijd beslist het Enschedese ziekenhuis met welke aanbieder hij in zee gaat. Evelyn Lindeman, verantwoordelijk voor de ICT in de raad van bestuur van MST, vertelt Tubantia dat het de bedoeling is dat iedere patiënt aan bed de beschikking krijgt over een iPad. Daarmee kunnen allerlei diensten worden aangestuurd, en kunnen patiënten een blik werpen in hun eigen dossier. De invoering van het systeem loopt ongeveer gelijk met de oplevering van het nieuwe ziekenhuis: eind volgend jaar.

EPD

Het EPD zal mogelijk enkele maanden daarna zijn intrede doen. Vanaf begin volgend jaar is het zogeheten e-voorschrijven al mogelijk. Artsen kunnen hun recepten direct elektronisch doorsturen naar de apotheek. Ziekenhuis ZGT heeft al een EPD voor intern gebruik. Volgens een woordvoerster is het huidige systeem pas over twee jaar aan vervanging toe. Er wordt al wel over een vervolg nagedacht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.