Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische sector redding van technologiemarkt

De sterke teruggang in de branches industriële elektronica en industriële automatisering is voor een aanzienlijk deel gecompenseerd door groei in de branche medische technologie. Dat heeft de Federatie van Technologiebranches (FHI) berekend op basis van het halfjaaronderzoek onder de ruim achthonderd aangesloten bedrijven.
Medische sector redding van technologiemarkt

De omzet in de verschillende technologiebranches in Nederland is in 2009 met ruim acht procent gedaald. De branche laboratoriumtechnologie kwam vorig jaar echter uit op vrijwel hetzelfde niveau als in 2008.

Omzetgroei branche

“De branches industriële elektronica en industriële automatisering zijn nu door het diepste dal heen en beginnen weer een beetje op te krabbelen”, analyseerde FHI-directeur Kees Groeneveld. “De medische technologie vertoont bijna altijd een anticyclische trend. De omzetgroei in deze branche bedroeg over 2009 nog 6,6 procent. In de tweede helft van vorig jaar betekende dat wel een afvlakking van de groei. Structureel gezien is het opvallend dat de branche medische technologie qua omzet een aantal jaren geleden nog de kleinste van de vier technologiebranches was en nu met een totaalomzet van 1,65 miljard de één na grootste branche is geworden, na industriële automatisering.”

In het eerste halfjaar van 2010 verwachten de gezamenlijke branches een licht groeiherstel in de totale technologiemarkt van drie procent. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

NVKF: Kwaliteitswaarborg medische technologie nodig

Medische industrie: Verbied oue medische apparatuur

Orde verspreidt richtlijnen voor medische apparatuur

‘Jaarlijkse apk-keuring voor apparatuur’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.