Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medewerkers IGZ kritisch over eigen organisatie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is nog niet klaar voor haar taken in de snel veranderende zorgsector. Dat blijkt uit een interne enquête onder medewerkers van de IGZ en een adviesbrief van de ondernemingsraad. Beide stukken werden toegespeeld aan de regionale kranten van HDC Media.
Medewerkers IGZ kritisch over eigen organisatie

Slechts 5 procent van de ondervraagde medewerkers noemt de werkwijze binnen de IGZ efficiënt en 92 procent stelt dat de organisatie bureaucratische trekjes heeft. De politiek wil dat de IGZ haar personeelsbestand uitbreidt om ‘slagvaardiger’ te zijn, maar het personeel denkt dat de organisatie zo’n verandering op dit moment helemaal niet aankan. De ondernemersraad geeft aan dat medewerkers niet blij zijn met het idee in korte tijd allemaal nieuwe medewerkers in te moeten werken.

Enquête

De IGZ laat in een reactie op de berichtgeving van HDC Media weten dat de interne enquête is gehouden als voorbereiding op een nieuw beleidsplan. De leiding zegt te erkennen dat er een groot beroep wordt gedaan op alle medewerkers en gaat met ze in gesprek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.