Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer samenwerking Defensie en UMC Utrecht

Mark van Dorresteijn
Het UMC Utrecht en het ministerie van Defensie breiden hun samenwerking uit. Woensdagmiddag hebben ziekenhuisdirecteur Jan Kimpen en generaal Johan de Graaf een overeenkomst hierover ondertekend.
Meer samenwerking Defensie en UMC Utrecht

Zo wordt onder meer het Militair Revalidatie Centrum betrokken bij de samenwerking en wisselen Defensie en het UMC in het vervolg vaker personeel uit.

Samenwerking

De twee partijen beheren nu al samen het Calamiteitenhospitaal dat gevestigd is in het gebouw van het UMC. Ook zijn militair specialisten werkzaam in het Utrechtse ziekenhuis. Andersom kan het Centraal Militair Hospitaal (CMH) in Utrecht specialisten van het UMC inhuren. Defensie noemt het UMC onmisbaar.

Calamiteitenhospitaal

Het Calamiteitenhospitaal doet in eerste plaats dienst als ziekenhuis voor Nederlandse militairen die tijdens een missie gewond zijn geraakt. Daarnaast heeft het een functie als rampenziekenhuis omdat het in staat is groepen slachtoffers in korte tijd te behandelen, zoals bij een vliegtuigcrash of een brand in een verpleeghuis. Het UMC heeft extra personeel dat op ieder moment ingezet kan worden in het Calamiteitenhospitaal.
Het hospitaal ving in 2011 zo’n 53 Libiërs op die gewond waren geraakt tijdens de burgeroorlog.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.