Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Meerderheid voor winstuitkering lijkt ver weg

Er lijkt geen parlementair draagvlak voor het wetsvoorstel winstuitkering in de zorg, dat minister Edith Schippers van VWS opnieuw heeft ingediend. De Tweede Kamer debatteert er donderdag over.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Meerderheid voor winstuitkering lijkt ver weg
Foto: ANP Photo

Winstuitkering in de zorg is een politiek gevoelig onderwerp. Het wetsvoorstel winstuitkering moet het voor grote investeerders, zoals pensioenfondsen, aantrekkelijker maken om te investeren in ziekenhuizen. Schippers haalde het voorstel, opgenomen in het regeerakkoord, in januari echter van de agenda van de Tweede Kamer, omdat er geen parlementaire meerderheid voor was. Het probleem zit in de Eerste Kamer. Schippers heeft in de Senaat de steun nodig van de kleine christelijke partijen of het CDA.

Beschermen tegen ‘snelle geldjongens’

Opvallend is dat Schippers het wetsvoorstel in juni in vrijwel ongewijzigde vorm op de agenda van de Tweede Kamer zet. Een woordvoerder

2
67

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het toestaan van winstuitkering in de zorg zal desastreus blijken voor twee termen die de politiek vandaag de dag steevast gebruikt en misbruikt: kostenbeheersing en kwaliteit. Daarbij is het nogal onzinnig om van de ene kant art 13 af te schaffen, zogenaamd om kosten te beperken (niet onderbouwd, nog steeds niet) en van de andere kant een extra partij in de zorg toe te laten die ook uit de ruif publiek geld mag gaan mee eten. Aan slechte plannen vandaag de dag geen gebrek, de meesten (Jeugdzorg naar gemeente, art 13 op de tocht) gaan nog door ook dus we houden ons hart weer vast.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.