Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Meerderheid voor winstuitkering lijkt ver weg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Er lijkt geen parlementair draagvlak voor het wetsvoorstel winstuitkering in de zorg, dat minister Edith Schippers van VWS opnieuw heeft ingediend. De Tweede Kamer debatteert er donderdag over.
Meerderheid voor winstuitkering lijkt ver weg
Foto: ANP Photo
Premium

Winstuitkering in de zorg is

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het toestaan van winstuitkering in de zorg zal desastreus blijken voor twee termen die de politiek vandaag de dag steevast gebruikt en misbruikt: kostenbeheersing en kwaliteit. Daarbij is het nogal onzinnig om van de ene kant art 13 af te schaffen, zogenaamd om kosten te beperken (niet onderbouwd, nog steeds niet) en van de andere kant een extra partij in de zorg toe te laten die ook uit de ruif publiek geld mag gaan mee eten. Aan slechte plannen vandaag de dag geen gebrek, de meesten (Jeugdzorg naar gemeente, art 13 op de tocht) gaan nog door ook dus we houden ons hart weer vast.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.