Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldactie begonnen over wijzigingen AWBZ

Zeven landelijke cliëntenorganisaties voor de zorg zijn een meldactie begonnen over de bezuinigingen op de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Het belangrijkste punt is de bezuiniging van 800 miljoen euro op de ondersteunende begeleiding.

Vallen er geen schrijnende gevallen tussen de wal en het schip? Dat is de hoofdvraag van de samenwerkende organisaties. De meldactie is een initiatief van de Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties, de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, het Landelijk Platform Geestelijke Gezondheidszorg, LOC Zeggenschap in zorg, de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie, Per Saldo en Platform VG. De actie is de tweede in een reeks van vier die de organisaties houden in 2009 en 2010. Tot 19 oktober is het mogelijk een melding te doen.

Knelpunten

Uit de eerste meldactie, dit voorjaar, is volgens de cliëntenorganisaties gebleken dat een groot aantal mensen grote problemen hebben met de beperkte toegang tot AWBZ-zorg. Voor deze mensen is vaak onduidelijk of er vervangende hulp is. De meldingen zijn verwerkt tot een rapport en deze zomer voorgelegd aan staatssecretaris Jet Bussemaker. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Zorgvragers onzeker door wegvallen AWBZ-begeleiding

AWBZ in 2010 met 206 miljoen gekort

‘AWBZ-toekenning door CIZ is loterij’

VWS: gemeenten krijgen adressen AWBZ-gedupeerden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.