Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Menzis betaalt pgb’s alleen nog rechtstreeks uit

Zorgverzekeraar Menzis stopt met het betalen van persoonsgebonden budgetten (pgb’s) aan thuiszorginstellingen of pgb-bemiddelingsbureaus. De pgb’s gaan nu enkel nog rechtstreeks naar pgb-houders. Menzis wil hiermee mogelijk misbruik van pgb’s voorkomen.

Vanaf oktober krijgen alle nieuwe pgb-klanten van de zorgkantoren Menzis het pgb direct gestort. Tussenpersonen kunnen geen budget meer krijgen. Per 1 januari zal deze maatregel voor het hele klantenbestand van Menzis gaan gelden. Woordvoerder Raymond Rugers van Menzis legt de maatregel uit: “Ten eerste is het pgb bedoeld voor mensen die zélf de regie willen voeren, daarom moeten zij zelf beslissen of zij het geld zelf of door iemand anders laten beheren. Ten tweede is het een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat er misbruik van het pgb gemaakt wordt door derden.”

Onderzoek misbruik pgb

De Twentsche Courant Tubantia meldde eerder deze week dat het Enschedese Zorgbureau Agnes wordt onderzocht door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor misbruik met pgb’s. Ook bij thuiszorgaanbieder Hanimeli uit Enschede en Almelo loopt een onderzoek naar misbruik van pgb-budgetten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Menzis onderzoekt thuiszorgfraude

Pgb-makelaars dagen Achmea voor rechter

“Pgb-houders draaien elk dubbeltje om”

Pgb komt in regiobudget

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zorgkantoor Zuid-Holland Noord en Zorgkantoor Amstelland & De Meerlanden betalen sinds 1-1-2009 alleen nog aan de budgethouders zelf uit.
    Eerder al werd de mogelijkheid tot een derdenrekening uitgesloten. Het weigeren van derdenrekeningen is vanaf 1-1-2009 doorgevoerd bij de budgethouders waarbij wel sprake was van derdenrekeningen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.