Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Menzis doet aangifte tegen Twentse specialist

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgverzekeraar Menzis gaat aangifte doen tegen een specialist van Medisch Spectrum Twente. Menzis verdenkt hem van valsheid in geschrifte.
Menzis doet aangifte tegen Twentse specialist

Menziswoordvoerder Michael Verheul wil bevestigen noch ontkennen dat het gaat om neuroloog Jansen Steur die enkele jaren geleden ten onrechte patiënten diagnosticeerde met Alzheimer om hen medicijnen te kunnen voorschrijven waar hij onderzoek naar deed. Verheul: “Ik mag juridisch gezien geen namen noemen.”

Verkeerde diagnoses

De valsheid in geschrifte bestaat eruit dat patiënten een verkeerde diagnose hebben gekregen, zegt Verheul: “Wij zien in de dossier indicaties die niet kloppen.” Volgens Verheul heeft een patiënt de zaak aan het rollen gebracht. Met toestemming van de patiënt heeft een geneeskundig adviseur van Menzis het dossier bestudeerd. Hieruit bestond gerede twijfel omtrent andere dossiers die ook zijn gelicht. Volgens Verheul heeft de zorgverzekeraar hier sinds een wetswijziging van vorig jaar toestemming voor. Daarvoor kon de verzekeraar dit onderzoek dus ook nog niet doen.

Buitenland

Desgevraagd antwoordt Verheul dat het niet uitmaakt of de desbetreffende medisch specialist nog bij het ziekenhuis werkzaam is, nog in Nederland woont of nog in het BIGregister staat ingeschreven. “Het maakt niet uit dat hij in het buitenland woont, het gaat om de tijd dat hij in het MST werkte.” MST wil helemaal niet reageren en verwijst naar Menzis. (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: ANP Koen Suyk

Lees meer:

Omstreden neuroloog vervalste onderzoek

Nieuwe patiënten MST-neuroloog melden zich

Duitse kliniek ontslaat Nederlandse neuroloog

‘Chirurg liet zich zwart betalen voor implantaten’

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Leuk toch dat de neuroloog niet vervolgd wordt voor medich mishandelen, maar voor het veel ergere “”valsheid in geschrifte”” .Mooi toch , die betrokkenheid van dit ziekenhuis met eventuele toekomstige slachtoffers van deze aangeklaagde . Na ons de zondvloed , is de vertaling van de uitspraken van ene Verheul!! Nomen est omen!!??
    Menzis doet nu wat de wel daartoe bevoegde igz destijds had MOETEN doen ,maar met de veelvuldig gedemonstreerde welbewuste, opzettelijk lijkende verwijtbare laksheid zo lang mogelijk heeft uitgesteld, blijkende uit het feit dat een wel betrokken onderzoeker van de igz zelfs werd ontslagen.
    Met zo`n doofpotinstelling raak je echt van de Wal in de sloot.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.