Menzis-experiment met premieschuld mislukt

Een proef van zorgverzekeraar Menzis en Stadsbank Oost Nederland om wanbetalers te helpen bij het aanpakken van hun schulden, is mislukt. Het overgrote deel van de door de zorgverzekeraar benaderde schuldenaars gaf geen thuis.
Menzis-experiment met premieschuld mislukt

In de gemeenten Enschede, Hengelo en Almelo heeft zorgverzekeraar Menzis vanaf 20 augustus 2012 een grote proef gedraaid. De verzekeraar benaderde tot nu zo’n 3100 mensen met een betalingsachterstand voor de zorgverzekeringspremie. Een woordvoerder van Menzis: ‘We hebben samen met de stadsbank geprobeerd om mensen met een betalingsachterstand zo vroeg mogelijk te benaderen. Het liefst binnen twee maanden, voordat mensen bij het schuldenloket van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) terechtkomen. Het doel is om vroeg met laagdrempelige oplossingen te komen om zo erger te voorkomen. De samenwerking met de stadsbank is hierin cruciaal omdat die instelling allerlei betalingsregelingen kan aanbieden.

9
33

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.