Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis komt met beperkt gestegen premie

Zorgverzekeraar Menzis heeft als eerste grote verzekeraars haar basisverzekering voor 2012 bekendgemaakt. Menzis claimt dat de premiestijging voor de basisverzekering ‘zeer beperkt’ is gebleven dankzij selectieve zorginkoop.
Menzis komt met beperkt gestegen premie

De jaarpremie van de Menzis Basisverzekering voor 2012 is 1.278 euro. Dat is een premiestijging tot 1,67 procent ten opzichte van de premie vorig jaar. De maandpremie van 2012 wordt 106,50 euro vergeleken met de premie van dit jaar van 104,75 euro. Ook de premies van de meest gekozen aanvullende verzekeringen stijgen nauwelijks. De premie voor ExtraVerzorgd 1 stijgt niet en ExtraVerzorgd 2 stijgt met 0,75 euro per maand.

DSW

DSW Zorgverzekeraar was vorige maand de allereerste met de premie van de basisverzekering. DSW-verzekerden gaan in 2012 per maand 102,50 euro betalen. Nu is dat nog 99,50 euro.

Selectieve zorginkoop

Op haar website claimt Menzis dat ze ondanks de stijgende zorgkosten de premie beperkt kunnen houden vanwege selectieve zorginkoop. “Menzis gaat in 2012 voor een beperkt aantal behandelingen (heup, hernia en amandelen) niet meer ieder ziekenhuis contracteren. Samenwerking tussen zorgverleners in de eerste lijn rondom de patiënt zorgt voor een betere kwaliteit en lagere kosten.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Van Boxtel: ‘Premie betalen steeds vaker een probleem’

Zorgpremie DSW in 2012 36 euro hoger

Wiegel: premiestijging door overheid

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.