Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis onderzoekt thuiszorgfraude

Zorgverzekeraar Menzis heeft het onderzoek naar het misbruik van zorggeld uitgebreid. Menzis deed aan het begin van dit jaar al onderzoek naar de declaraties van zorginstelling Agnes. De verzekeraar zegt in dagblad TCTubantia ‘sterke aanwijzingen’ te hebben dat er ook iets mis is bij de organisatie Hanimeli. Beide instellingen leveren diverse vormen van thuiszorg aan allochtonen.

Menzis heeft inmiddels overleg gehad met de Nederlandse Zorgautoriteiten (NZA). Onderzoeken worden daar alleen gemeld als er sterke signalen zijn dat zorggeld oneigenlijk is gebruikt.

Het zou vooral gaan om mogelijk misbruik van de zogenoemde persoonsgebonden budgetten (pgb’s), meldt Tubantia. Het Enschedese Agnes en Hanimeli, met vestigingen in Enschede en Almelo, beheren voor een deel van hun klanten het zorgbudget. Mogelijk is niet altijd de hulp geleverd waarvoor wel door Menzis is betaald en waar mensen recht op hebben.

Vermoedens voor gesjoemel met pgb’s bestaat al langer. Recentelijk zijn vier bestuurders van de thuiszorgorganisatie U en Zo aangehouden op verdenking van miljoenenfraude met pgb’s en zorg in natura. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Bestuurders U en Zo thuiszorg opgepakt

Verdeling AWBZ-geld: Menzis vs Achmea

Menzis helpt gemeenten met WMO

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.