Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Menzis pleit niet voor fusie in Oost-Groningen

Mark van Dorresteijn
De ziekenhuizen in Oost-Groningen moeten niet sluiten of fuseren. Dat stelt zorgverzekeraar Menzis in een persbericht. De zorgverzekeraar reageert op diverse artikelen in de media waarin geschreven wordt dat ziekenhuizen zouden verdwijnen.
Menzis pleit niet voor fusie in Oost-Groningen

Wel moet er samen met het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG), met de locaties Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl en het st. Lucas ziekenhuis in Winschoten, gekeken worden naar de toekomst van de zorg in de regio, vindt Menzis. “Bestuurders van ziekenhuizen en patiëntenorganisaties zijn het met Menzis eens dat het op langere termijn niet mogelijk is om op elke locatie de meest uitgebreide zorgverlening te kunnen blijven bieden. Met die wetenschap in gedachten moeten we samen regionaal kijken naar hoe we goede zorg zo dicht mogelijk bij de burger houden en hoe we dat het beste kunnen organiseren”, aldus de zorgverzekeraar.

Spoedeisende hulp

Menzis stelt verder dat de wettelijke tijdsnormen voor de spoedeisende hulp gehaald moeten worden. “Dat betekent ook dat er een oplossing moet komen voor de 45 procent van de mensen in de regio voor wie die normen nu al gehaald kunnen worden. Om dit regionaal te bereiken, moet er wel de wil bestaan om gezamenlijk naar een oplossing te zoeken.” De zorgverzekeraar stelt dat er hierbij geen plaats is voor dure investeringsplannen van ziekenhuizen die niet afgestemd zijn op de behoefte van de hele regio. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Menzis wil betere samenwerking Groningse ziekenhuizen

ActiZ sleept VWS, Achmea en Menzis voor rechter

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.