Met aandacht zorg verlenen, is te leren

Uit een analyse van 70.000 waarderingen van ZorgkaartNederland blijkt dat passende zorg cruciaal is in hoe bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen de zorg ervaren. Met de methode 'Presentie' leren medewerkers in de langdurige zorg hoe ze met aandacht zorg kunnen verlenen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is overal een dilemma. Door het personeelstekort en de toenemende drukte door complexere zorgvragen ervaren personeelsleden een toenemende werkdruk. En dat terwijl cliënten in de langdurige zorg juist gebaat zijn bij een rustige benadering. Mensen met dementie zijn heel gevoelig voor sfeer en de dynamiek in een groep.

Methode Presentie

AxionContinu werkt sinds drie jaar met coaches die teams en leidinggevenden ondersteunen. Een van die coaches volgde een training bij de stichting Presentie. Presentie is ontwikkeld door Andries Baart, eerder werkzaam als hoogleraar Presentie en Zorg aan de Universiteit van Tilburg. ‘Toen we daarover hoorden, dachten we dat dit

0
362

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.