Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Met dit plan wil Conny Helder personeel in de zorg behouden

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Alternatieve vormen van loondienst, afspraken met zzp’ers, regionaal werknemerschap en het adagium ‘bekwaam is inzetbaar’. Het zijn enkele van de kernwoorden uit het plan voor de arbeidsmarkt van de zorg waarmee Conny Helder werknemers voor de sector wil behouden en het gebruik van technologie wil stimuleren. Maar liefst een half miljard euro wordt ervoor uitgetrokken.  
© vectorfusionart / stock.adobe.com
Premium

Op dit moment werkt 1

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Minister VWS wil “ bekwaam is inzetbaar” als maatstaf gaan hanteren. Mevr. Helder kent het beroep operatieassistent zelf en zal op grond van deze ervaring haar primaire mening vormen. Deze maatstaf geldt wanneer een ander de verantwoording draagt en bij activiteiten op het terrein van de individuele gezondheidszorg erkend zijn (Wet BIG). Op de OK is dat de chirurg, in het verpleeghuis de verpleegkundige of de fysiotherapeut of de verpleegkundig specialist AGZ of GGZ en/ of de geneeskundige. Zij zullen deze bekwaamheid inzake beroepstaken moeten vaststellen en voor aanstelling accepteren. Inzake bijv. horeca taken is dit meer functiegericht ( arbeidswet ).

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.