Franchiseketen zet banken op een zijspoor

Het eerste filiaal van franchiseketen Home Instead dat met obligaties werd gefinancierd is enkele maanden geleden geopend in Eindhoven. Twee filialen in Den Bosch en Arnhem zitten in de inschrijftermijn van haar obligatieprogramma en zullen naar alle waarschijnlijkheid eind deze maand open gaan. ‘Het gaat de goede kant op’, zegt directeur Eric Kindt van Home Instead Thuisservice Nederland.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Franchiseketen zet banken op een zijspoor
Foto: amsterdam-obligatie

Investeerders kunnen minimaal duizend euro voor vier jaar inleggen voor de opzet van een nieuwe Home Instead vestiging. Jaarlijks betaalt de franchisenemer zes procent rente terug aan de investeerder en betaalt één procent aan Home Instead. In het derde en vierde jaar wordt de lening afgelost. Met het geïnvesteerde geld zetten zorgondernemers overal in Nederland filialen op van Home Instead. De particuliere thuiszorgformule is uit Amerika overgewaaid. Inmiddels heeft het bedrijf zeven vestigingen in Nederland en het wil de komende jaren verder uitbreiden naar vijftig vestigingen.

Financieringsplan

‘Die groei moet gefinancierd worden’, zegt medeoprichter en directeur Eric Kindt. ‘Voor de

2
63

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Geachte lezer,
    Een andere mogelijkheid is wanneer kleine spaarders en mensen met een minimum of modaal inkomen lid worden van een cooperatie.
    Een cooperatie die ervoor zorgt dat hulpbehoevenden kwalitatieve en kwantitatieve goede zorg ontvangen.
    Veel succes!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.