Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Michel Galjee naar Gelre Ziekenhuizen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Bestuursvoorzitter Waterlandziekenhuis vertrekt naar Gelre Ziekenhuizen. Daar wordt Galjee ook bestuursvoorzitter.
Galjee.Michel.jpeg

Galjee volgt Jan Fidder op, die in december vorig jaar moest vertrekken. Galjee begint op 1 mei aan zijn nieuwe functie.

Waterlandziekenhuis
Galjee is vier jaar bestuursvoorzitter geweest van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Onder zijn aansturing is onder andere het fusiebesluit met het Westfries Gasthuis in Hoorn genomen. In de periode daarvoor is hij van 1986 tot 1996 eerst een aantal jaren als cardioloog en wetenschapper verbonden geweest aan het VuMC. Van 1996 tot 2012 was Galjee werkzaam als cardioloog in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. 

Gelre Ziekenhuizen
De raad van toezicht van Gelre ziekenhuizen noemt hem een ‘energieke verbinder met visie’: ‘Wij zijn blij met de benoeming van Michel Galjee. Gelre ziekenhuizen is een topklinisch ziekenhuis dat continu investeert in opleiding en wetenschap. Zo leveren wij hoogwaardige zorg en kijken wij continu hoe wij de zorg voor onze patiënten kunnen verbeteren. De achtergrond van Galjee en zijn affiniteit met opleiding en wetenschap sluiten hierop perfect aan.’

Galjee
Galjee: ‘Mijn ambitie is om Gelre als topklinisch ziekenhuis verder te ontwikkelen. En dat Gelre, met locaties in Apeldoorn en Zutphen, meer dan voldoet aan de eisen en wensen van patiënten en zorgconsumenten. Daarbij vind ik innoveren en vernieuwen belangrijk, zeker omdat ziekenhuizen in een sterk veranderende omgeving opereren.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Congres Leidinggeven op afstand. Als leidinggevende van een zelfsturend team heeft u een andere rol, een andere positie en een ander profiel. Leer betere teamprestaties te leveren door los te laten. Bekijk het programma van de Masterclass Leidinggeven op afstand op 16 september.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.