Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoen subsidie voor Cardiovascular Center Maastricht

Het European Cardiovascular Center van het Academisch Ziekenhuis Maastricht (azM) en het Klinikum Aken krijgt 1,5 miljoen euro subsidie voor de realisatie van een Campus bij het centrum. De subsidie voor deze zogenaamde European Caridovascular Campus is afkomstig van het ministerie van Economische Zaken.
Miljoen subsidie voor Cardiovascular Center Maastricht

Minister Van der Hoeven maakte woensdag in Eindhoven bekend dat zij vier innovatieprojecten in Zuidoost-Nederland zal ondersteunen met in totaal 7,9 miljoen euro. Eén van de projecten die gesteund wordt door het subsidieprogramma ‘Pieken in de Delta’, is het European Cardivasular Center. Het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Klinikum Aken hebben aangekondigd samen een nieuw topcentrumte gaan realiseren voor de behandeling van hart- en vaatziektes. Het geld van Economische Zaken is bedoeld voor het stimuleren van spin-off bedrijven en samenwerkingsrelaties op een campus naast het cardiovasculaire centrum. Partner in dit geheel is Maastricht UMC+.

Kosten nieuwbouw

Volgens woordvoerder Jos van Cann van het azM wordt op dit moment gekeken naar een locatie voor de bouw van het centrum. “We spreken nu over het industrieterrein Avantis als locatie voor het centrum en de campus.” Het technologiepark Avantis licht ongeveer vijf kilometer van Aken en 25 kilometer van Maastricht. De geraamde kosten van het hele project schat Van Cann op zeker enkele honderden miljoenen.

Nieuw centrum

Het programma Pieken in de Delta is de gebiedsgerichte agenda die bijdraagt aan de concurrentiepositie van Nederland als kenniseconomie. Voor alle projecten in Nederland is voor 2009 bijna honderd miljoen subsidie beschikbaar vanuit het ministerie van Economische Zaken en alle decentrale overheden. De eerste tender in 2009 zal begin april openen en sluiten op 11 mei. Pieken in de Delta Zuidoost-Nederland focust zich op drie kennisassen, High Tech Systemen & Materialen, Food & Nutrition en Life Sciences & Medische Technologie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Maxima MC en Maastricht UMC+ willen samenwerken

Universiteit en azM samen Maastricht UMC+

Bouw ziekenhuis Maastricht start deze zomer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.