Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Miljoenen te besparen op incontinentiezorg

Als 2500 incontinente patiënten een jaar langer thuis kunnen blijven, scheelt dat bijna 25 miljoen euro. Dit blijkt uit een recente literatuurstudie van Vilans, kenniscentrum langdurende zorg, naar de kosteneffectiviteit van incontinentiezorg.
Miljoenen te besparen op incontinentiezorg

De studie van Vilans geeft aan dat de kosten met 9567 euro kunnen dalen wanneer de opname van een patiënt met incontinentie, die thuiszorg en ondersteuning krijgt van de mantelzorger, met een jaar wordt uitgesteld. Dit betekent dat er landelijk 24,8 miljoen euro bespaard wordt.

Mantelzorg

Volgens Vilans gooien mantelzorgers vaak de handdoek in de ring als er sprake is van incontinentie. Dat is het moment waarop cliënten naar een verzorgings- of verpleeghuis verhuizen. Dat komt omdat incontinentiezorg fysiek en mentaal zwaar is en bovendien duur. Het kenniscentrum wil nader onderzoeken hoe dit proces is te voorkomen of te vertragen. Zo zullen de kosten van absorptiematerialen, crisisopnamen en het ontlasten van mantelzorgers in ogenschouw worden genomen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Draadloos incontinentie-notificatiesysteem wint Shell LiveWIRE Award

Incontinentiezorg van een 6 naar 7,4 in een jaar

‘Verpleeghuizen kunnen incontinentie voorkomen’

Doorligplek of incontinentiestelsel

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.