Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder cliënten in de gehandicaptenzorg

Na jaren van gestage groei neemt het aantal cliënten in de gehandicaptenzorg sinds 2009 licht af. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde factsheet kerngegevens van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).
Minder cliënten in de gehandicaptenzorg

De afname komt volgens de VGN geheel voor rekening van het dalende aantal extramurale cliënten. De groei van het aantal intramurale cliënten is al enige jaren constant met ongeveer vier procent per jaar. Overheidsmaatregelen om de toegang tot de AWBZ te beperken, zijn een oorzaak van de afname van het aantal klanten.

Omzetstijging

Ondanks de afname van het aantal extramurale cliënten zorgen de toename van de zorgvraag in de instellingen en de jaarlijkse tariefswijzigingen ervoor dat de inkomsten van gehandicaptenzorginstellingen jaarlijks met ongeveer zeven procent stijgen. Hiermee loopt de groei van de gehandicaptenzorg in de pas met die in de gehele Nederlandse gezondheidszorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Nieuwe wet: zicht op 5000 banen gehandicapten

Ombudsman vindt zorg gehandicapte Amsterdammers ondermaats

IGZ: Vrijheidsbeperking gehandicaptenzorg niet in orde

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.