Minder contacten met huisartsenposten in 2012

Het aantal contacten met huisartsenposten daalde in 2012 met 2,3 procent. Van de 124 huisartsenposten zijn 85 gevestigd in of op het terrein van een ziekenhuis. Dat blijkt uit de landelijke benchmark die de Vereniging Huisartsenposten Nederland.
Minder contacten met huisartsenposten in 2012

De Vereniging Huisartsenposten Nederland spreekt van een ‘lichte daling van de contacten en een vrij stabiel beeld’ van de huisartsenposten. De kosten van de beschikbaarheid en verzorging van de acute huisartsenzorg tijdens avond-, nacht- en weekenduren stijgen licht. Bijna alle huisartsenposten met een ziekenhuis in het werkgebied hebben een co-locatie met het ziekenhuis of zijn dat van plan.

Verrichtingen
De huisartsen­posten deden in 2012 ruim vier miljoen verrichtingen, gemiddeld 244 verrichtingen per 1.000 inwoners. Er is wel sprake van regionale verschillen. Volgens de Vereniging zet de dalende tendens van de afgelopen jaren zet door, al is bij enkele huisartsenposten het

0
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.