Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Minder contacten met huisartsenposten in 2012

Het aantal contacten met huisartsenposten daalde in 2012 met 2,3 procent. Van de 124 huisartsenposten zijn 85 gevestigd in of op het terrein van een ziekenhuis. Dat blijkt uit de landelijke benchmark die de Vereniging Huisartsenposten Nederland.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Minder contacten met huisartsenposten in 2012

De Vereniging Huisartsenposten Nederland spreekt van een ‘lichte daling van de contacten en een vrij stabiel beeld’ van de huisartsenposten. De kosten van de beschikbaarheid en verzorging van de acute huisartsenzorg tijdens avond-, nacht- en weekenduren stijgen licht. Bijna alle huisartsenposten met een ziekenhuis in het werkgebied hebben een co-locatie met het ziekenhuis of zijn dat van plan.

Verrichtingen
De huisartsen­posten deden in 2012 ruim vier miljoen verrichtingen, gemiddeld 244 verrichtingen per 1.000 inwoners. Er is wel sprake van regionale verschillen. Volgens de Vereniging zet de dalende tendens van de afgelopen jaren zet door, al is bij enkele huisartsenposten het

0
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.