Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Minder verpleeghuizen en personeel hoeven niet per se meer ellende te betekenen’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Zolang de systematiek van de controletorens hetzelfde blijft, wordt de regeldruk in de zorg niet teruggedrongen. Dat stelt RVS-voorzitter Jet Bussemaker. “Als zorgbestuurders, toezichthouders en beleidsmakers de risico-averse houding niet loslaten, leidt nieuw beleid tot nog meer verantwoording.”
Jet Bussemaker Foto Paul Tolenaar
Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Foto: Paul Tolenaar
Premium

Welke trends en events tekenen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. De risico averse houding en het wantrouwen zijn de 2 redenen waarom de bureaucratie alleen maar toeneemt. Ofwel ik met eens met Jet B.
   Persoonlijk merk ik het dagelijks als mantelzorger, bewindsvoerder (+PGB), zorgverlener en consultant in de zorg.
   Het noodzakelijke leiderschap ontbreekt. Uitzonderingen daargelaten sturen de meeste leiders op controle. “Echter controle is goed vertrouwen is beter”. Het resultaat van meer vertrouwen geven is;; meer werkplezier, verantwoordelijkheden lager in de organisatie, minder bureaucratie. Ja, potentieel meer fouten, al vraag ik me dat af want toon dat eerst maar eens aan. Nu worden ook veel fouten gemaakt bijvoorbeeld als je valt tussen 2 afvinklijstjes en wat te denken van de 35% bureaucratie waardoor allerlei interventies en begeleiding niet door gaan. Dat laatste leidt in ieder geval tot ongelukken en een lagere kwaliteit van zorg!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.