Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Minister Helder verwacht binnenkort harde afspraken over digitale gegevensuitwisseling

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het is een van de grote problemen met leveranciers van verschillende ict-systemen: de systemen kunnen onderling vaak niet met elkaar communiceren. Minister Conny Helder wil dat daar snel een eind aan komt: ‘Laten we gewoon eens een ei leggen. Onze digitale systemen moeten met elkaar kunnen praten. Dat betekent dat we systemen kopen die dat van nature al kunnen.’
Minister Conny Helder
Foto: Martijn Beekman

Ze zei dit tijdens het ActiZ-congres

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Heel goed dat de minister wil doorpakken; Hoog tijd. Landen om ons heen zijn verder. Vraag is wel hoe we nu de opdracht omschrijven en of het landsbestuur bereid is deze ook echt af te dwingen. Zo niet, dan blijven we speelbal van de nukken van softwareleveranciers.

  2. Lees alle reacties
  3. Beste Connie, doorzetting’s macht??? die kende ik nog niet.
   Zouden we eerst de vraag naar verregaande digitalisering van de zorg niet onder de loep moeten nemen. Dit gaat zo duidelijk over geld en vooral niet over zorg.
   het adagium zou moeten zijn digitaal als het kan, directe zorg als het moet.
   Tot nu toe zijn er zeer weinig signalen dat de 75 plus gemeenschap blij is met de toegenomen digitalisering in de zorg.Integendeel al die (r)lonkende perspectieven die top down worden geïmplementeerd leiden tot een onaanvaardbare zorg verschraling. Zouden we weer niet eens bij de basis beginnen en kijken naar de vraag naar zorg,met name voor de “kwetsbare ouderen” en daar de eerste en tweede lijn’s opvang voor regelen. In een dergelijk netwerkziekenhuis kunnen mensen weer gewoon voor mensen zorgen.
   vriendelijke groet,
   jan Sluimers

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.