Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minister Ter Horst wil camera’s op ambulance

Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst wil een proef gaan doen waarbij ambulances met bewakingscamera's worden uitgerust. Dat zei de bewindsvrouw in dagblad De Pers. Ter Horst hoopt hiermee geweld tegen mensen met een publieke taak terug te dringen.
Minister Ter Horst wil camera's op ambulance

Naast camera’s sluit de minister ook zwaardere straffen voor raddraaiers niet uit. Het Openbaar Ministerie hanteert op dit moment een dubbele strafeis bij geweld tegen mensen met publieke taken. Binnenkort wordt gekeken of dit effect heeft. Zo niet, dan moeten er andere strafmaten worden opgenomen in het strafrecht, aldus Ter Horst.

Agressie

Vorige week werd een groep jongens vrijgesproken die in het Amsterdamse De Mirandabad ambulancepersoneel en een arts zouden hebben bedreigd. Volgens de bewindsvrouw krijgt 89 procent van het ambulancepersoneel te maken met agressie. “Dat is idioot veel en dat betekent dat we maatregelen moeten treffen”, aldus Ter Horst. “Je moet goed kijken wat effectief is en of de mensen op de ambulances het nuttig vinden, maar ik wil in elk geval een pilot met camera’s op ambulances.”

Ambulancemensen

De minister vindt het onverteerbaar dat hulpverleners die zich inzetten voor anderen het slachtoffer worden van geweld. “Dat er in Nederland mensen zijn die hun emotie soms niet de baas kunnen, begrijp ik best. Maar dat je niet kunt afblijven van ambulancemensen, is onvoorstelbaar. Iedereen met een publieke functie, moet veilig kunnen werken. Want dat zijn allemaal mensen die taken verrichten voor jou en voor mij.” (ANP)

Lees ook:

Ambulancepersoneel wil maatregelen tegen geweld

Ambulancefiets in binnenstad Utrecht

Klink wil 47 extra ambulances

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.