Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Minister wil meer innovatie

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
‘We moeten de kansen aangrijpen die de technologie biedt om de zorg te verbeteren. Je komt niet uit de crisis door te blijven zitten waar je zit.’ Dat heeft minister Schippers van VWS vrijdag gezegd tijdens het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van het boek Diagnose Zorginnovatie.
Vlnr. Michel van Schaik
Vlnr. Michel van Schaik

De minister gaf aan ‘genoeg te

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Innovatie is een must maar richt het vooral niet alleen op de technologie. Er is grote winst te boeken in de organisatie en het proces van het zorgsysteem. Ik sluit me ook gaarne aan bij de reactie van Seb op 23 september. En……moeten we nu wel constant nieuwe zorgpaleizen (iconen!!) blijven bouwen??

  2. Lees alle reacties
  3. Innovatie is een begrip dat niet goed gebruikt wordt. Het begon al jammerlijk in het innovatieplatform, waarin belanghebbenden hun eigen werk bestempelden als topinnovaties. Het leken allemaal Steve Jobs, maar helaas.
   Oude meuk weggooien en opnieuw beginnen en niet alsmaar verbeteren, ook zo’n woord dat alleen maar stilstand oplevert

  4. Innovatie komt van onderop; jawel, vanuit de participatiesamenleving. Er valt overigens vooral veel te winnen met procesinnovatie. Veel meer dan met technische innovatie. Maar juist de procesinnovatie wordt door mw. Schippers zelf gefrustreerd vanwege doorgeslagen wet- en regelgeving, controlesystemen en fraudebestrijding.
   Kortom, ik adviseer mw. Schippers ruimte te maken voor innovatie door deregulering.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.