Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Minister wil meer innovatie

‘We moeten de kansen aangrijpen die de technologie biedt om de zorg te verbeteren. Je komt niet uit de crisis door te blijven zitten waar je zit.’ Dat heeft minister Schippers van VWS vrijdag gezegd tijdens het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van het boek Diagnose Zorginnovatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Vlnr. Michel van Schaik
Vlnr. Michel van Schaik

De minister gaf aan ‘genoeg te hebben van al het gesomber’. Ze is van mening dat onnodig vaak wordt gedacht dat innovatieve projecten niet mogelijk zijn.

Versnelling van innovatieprocessen

In het boek Diagnose Zorginnovatie schetsen de auteurs Michel van Schaik en Philip Idenburg hoe het delen van technologie kan leiden tot een versnelling van innovatieprocessen in de zorg. Het boek is de slotfase van een project waaraan vele professionals en bedrijven hebben meegewerkt. De meest succesvolle innovatie vindt volgens de auteurs plaats als sprake is van een mix van kennis en ondernemerschap. De grootste verbeteringen in de zorg kunnen worden

6
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

  1. Innovatie is een must maar richt het vooral niet alleen op de technologie. Er is grote winst te boeken in de organisatie en het proces van het zorgsysteem. Ik sluit me ook gaarne aan bij de reactie van Seb op 23 september. En……moeten we nu wel constant nieuwe zorgpaleizen (iconen!!) blijven bouwen??

  2. Lees alle reacties
  3. Innovatie is een begrip dat niet goed gebruikt wordt. Het begon al jammerlijk in het innovatieplatform, waarin belanghebbenden hun eigen werk bestempelden als topinnovaties. Het leken allemaal Steve Jobs, maar helaas.
    Oude meuk weggooien en opnieuw beginnen en niet alsmaar verbeteren, ook zo’n woord dat alleen maar stilstand oplevert

  4. Innovatie komt van onderop; jawel, vanuit de participatiesamenleving. Er valt overigens vooral veel te winnen met procesinnovatie. Veel meer dan met technische innovatie. Maar juist de procesinnovatie wordt door mw. Schippers zelf gefrustreerd vanwege doorgeslagen wet- en regelgeving, controlesystemen en fraudebestrijding.
    Kortom, ik adviseer mw. Schippers ruimte te maken voor innovatie door deregulering.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.