Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mirjam Sterk nieuwe directeur van MEE NL

Mark van Dorresteijn
Mirjam Sterk wordt per 1 januari 2016 de nieuwe directeur van de coöperatieve vereniging MEE NL. Sterk volgt Jan de Vries op, die na ruim vijf jaar MEE verlaat.
Mirjam Sterk
Mirjam Sterk

Cees van der Wal, sinds kort voorzitter van de coöperatieve vereniging MEE NL: ‘Mirjam Sterk beschikt over een actueel netwerk in bestuur, politiek en bedrijfsleven. Haar hart voor de publieke zaak, haar strategische kennis en haar bestuurlijke ervaring zullen ons helpen nu de cliëntondersteuning voor mensen met een beperking aan verandering onderhevig is. We zien er naar uit om met haar nieuwe wegen in te slaan.’

Ervaring Sterk

Sterk was tot 2012 ruim tien jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Voor de fractie was zij woordvoerder op thema’s als integratie, migratie en de Sociale Zekerheid. De laatste jaren was zij tevens vicefractievoorzitter. Ze studeerde Godgeleerdheid in Utrecht en Amsterdam. Na de Kamerperiode werd zij Ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid en werkte zij als programmamaker en presentator voor de IKON. Momenteel houdt zij zich als vicevoorzitter van de Onderzoeksraad Integriteit Overheid bezig met integriteitsvraagstukken. ‘Ik ben geraakt door de passie van de medewerkers van MEE om mensen met een beperking in hun kracht te zetten en hun plek in de samenleving te vinden’, zegt Sterk. ‘Er is veel in beweging in het veld waar MEE werkzaam is; de WMO en de Wet Langdurige Zorg vragen om een ondernemende vereniging. Tegelijkertijd zijn er ook veel kansen om op het terrein van sport en arbeid nieuwe verbindingen te maken met bijvoorbeeld werkgeversorganisaties in hun 100.000 banenplan voor mensen met een arbeidsbeperking. Voor mij is het daarom een grote uitdaging en voorrecht mede vorm te mogen geven aan de nieuwe toekomst voor MEE. En samen te werken met onze leden aan een inclusieve samenleving. Meedoen is een mensenrecht.’

MEE

MEE Nederland is de landelijke branchevereniging van 20 regionale MEE-organisaties en zal per 1 januari 2016 verder gaan als de coöperatieve vereniging MEE NL. MEE NL gaat door met het ondersteunen van mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE NL wil de kennis en expertise van de MEE-organisaties in de regio, versterken en delen met andere organisaties, gemeenten en overige opdrachtgevers. Zo zorgt MEE NL er voor dat mensen met een beperking naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.