Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mirjam van Velthuizen wordt bestuurslid UMC Utrecht

Mark van Dorresteijn
Mirjam van Velthuizen-Lormans treedt per 15 oktober 2013 toe tot de raad van bestuur van UMC Utrecht. Zij vervangt Herman Bol die in juni 2013 zijn functie neerlegde. Met de komst van Van Velthuizen is het driehoofdig bestuur van het UMC Utrecht compleet.
Mirjam van Velthuizen wordt bestuurslid UMC Utrecht

Van Velthuizen zal onder meer verantwoordelijk zijn voor de portefeuilles financiën, bedrijfsvoering en informatietechnologie.‘De afgelopen drie jaar was ik bestuurslid van Rivas Zorggroep’, vertelt Van Velthuizen. ‘Daarvoor heb ik tien jaar in het UMC Utrecht gewerkt in diverse managementfuncties. Ik verheug me erop weer terug te zijn en wil me graag inzetten voor een gezond UMC, nu en in de toekomst.’ Bij Rivas Zorggroep was van Velthuizen verantwoordelijk voor het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Ze is verder nog lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).

Strategie 3.0

Bestuursvoorzitter Jan Kimpen: ‘Met de komst van Van Velthuizen verwachten we de uitdagingen in de gezondheidszorg aan te kunnen en de ambities van het UMC Utrecht te realiseren. We hebben met strategie 3.0 gekozen voor het bundelen van onze expertise in een selectief aantal speerpunten. Bovendien  kiezen we voor samenwerking met kwalitatief goede partners. Dit vergt ambitie en durf en wij verwachten dat Mirjam hier een bijdrage aan levert. We zien uit naar een goede samenwerking.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.