Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MMC gaat voor epd van ChipSoft

Máxima Medisch Centrum (MMC) sluit zich aan bij het epd HiX van ChipSoft.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg
Foto: Fotolia

MMC heeft er bewust voor gekozen om te moderniseren en te investeren in de upgrade naar de nieuwste versie van het epd. Jan Harm Zwaveling, voorzitter van de raad van bestuur: ‘De zorg verandert ingrijpend en sneller dan je misschien denkt. MMC speelt nadrukkelijk in op deze belangrijke ontwikkelingen. De upgrade naar het epd HiX biedt ons een stabiele basis die randvoorwaardelijk is voor deze vernieuwingen en innovaties.’

Ketenparners
Ook de uitgebreide ondersteuning om samen te werken met ketenpartners is een belangrijke reden om over te stappen op een nieuw systeem. Zwaveling: ‘In MMC doen we het samen met de patiënt. Met de huisartsen en andere zorgverleners in de eerste lijn. Met commerciële zorgbedrijven die zich nadrukkelijk op de markt roeren. Om de beste zorg te kunnen verlenen, werken we op vele terreinen intensief samen. Het elektronisch patiëntendossier zal samenwerking in deze keten op termijn kunnen faciliteren.’

Zwaveling: ‘Het is niet meer van deze tijd dat je als patiënt voor alles naar het ziekenhuis moet. Met behulp van de moderne technologie kunnen we je gezondheid in veel gevallen ook prima van een afstandje in de gaten houden. Patiënten volgen bijvoorbeeld thuis in hun eigen omgeving een revalidatieprogramma op maat en de resultaten gaan digitaal naar het ziekenhuis. Die kant gaan we op. Dat vraagt om een andere organisatie van de zorg en van de digitale omgeving in het ziekenhuis’, stelt de bestuursvoorzitter. HiX biedt daarvoor een toekomstbestendig platform.

HiX
Doordat HiX is inzetbaar op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren. Informatie-integratie óver de grenzen van zorgorganisaties heen. MMC is bij de contractering en voorbereiding implementatieplan van HiX ondersteund door D&A Medical Group.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.